De jaren 1990-1999

1990-1991:  4e Provinciale A.
Coach: Staf Poels
Nieuwe griffels, schone leien. Pitzemburg, eigenlijk Racing-Pitzemburg, maar gemakshalve zullen we er voortaan “Racing” aflaten.
Nieuwe voorzitter: Jean Vuegen
Nieuwe truitjes: groen en wit met opdruk ASLK en bijna allemaal nieuwe spelers.
Ploeg: Chris De Ridder, Paul Van Boxem, Patrick Haleyt, Paul Segers, Steve Van Dingelen, Carl De Mey, Patrick Meuris, Yves Van den Bosch, Dimmy Parms, Bert Fierens, aangevuld met Eddy Jespers, Ben Aggassay, Patrick Bisschop, Ief Janssens, Erwin De Mulder, Marc Trap, Steven Verdeyen.
Al vlug wordt duidelijk dat onze jongens veel te sterk zijn voor deze reeks. Zij worden kampioen met 48 punten en toch nog twee verlieswedstrijden.
Enkele uitschieters: Dijletrotters-P: 14-171, P-Opscheppers: 136-54 en P-Dijletrotters: 201-13 met 85p. van Yves Van den Bosch. Eigenlijk niet om fier over te zijn.
Melden we nog dat in het begin van het seizoen Paul Segers zich ernstig kwetst aan de knie,en dat zal het einde van zijn basketcarrière zijn.
Pitzemburg pakt in 4e provinciale ook de algemene titel na een 73-55 zege tegen Wijnegem, kampioen van de B-reeks.
Beker van België: niet gespeeld.
Beker van Antwerpen: vroeg uitgeschakeld door eersteprovincialer Boom.
Dames: 2e Nationale.
Trainer-coach: Ronny Cobbaut.
Voorzitter: Maurice Van de Voorde (V).
Tijdens de gesprekken voorafgaand aan de samenwerking Pitzemburg-Racing Maes worden op verzoek van Racing de dames uitgesloten wegens niet-commercieel genoeg!
Zij moeten dus alleen verder en worden een zelfstandige VZW met stamnummer 2361 bij de K.B.B.B.
Mee onder impuls van secretaris Jan De Smet worden de eerstvolgende damesjaren een succes.
Voorzitter Maurice Van de Voorde zorgt voor allerlei sponsoring met als clou een koffie- en broodjesstand op de jaarlijkse Kerstjumping in de Nekkerhal. De voorzitter en zijn bestuur: secretaris Jan De Smet, penningmeester Eddy Delafontaine, bestuursleden Walter Verbinnen en Frans Torfs stimuleren de ganse damesfamilie om hieraan mee te werken.
Het zijn lange shiften: van 7u ’s morgens tot 2u ’s nachts. De sfeer zit er echter goed in, zodanig
zelfs dat velen zich aanbieden om te werken, ook wanneer ze volgens het rooster geen dienst heb-ben. Het legt de dames dan ook geen windeieren. De voorzitter zorgt ook voor de jeugd: zij mogen in de andere loges dienst doen als kelner. Helaas komt er na vijf jaar een eind aan: bedrijven met werklozen genieten nu de voorkeur, wat sociaal gezien aanvaardbaar is.
Kern: Karin Merckx, Chantal Brusselmans, Sabine Torfs, Hilde Rottiers, Cindy Loos, Pat Van Doren, Marleen Verschueren, Arina Van Thillo, Inge Peeters, Sandra Bodart, Nancy Marchant, Annick Stevens (dochter van voetballer Bob), en Linda Van den Avondt (jeugd).
Eindrangschikking mij onbekend, we blijven alleszins in 2e nationale.
Linda Van den Avondt wordt later de echtgenote van Paul Bayer.
1991-1992:  3e Provinciale B.
Coach: Staf Poels.
Komen Pitzemburg versterken: Kris Jannes (na enkele jaren Bonheiden), Laurent Dupon (terug van weggeweest naar Tienen). Verlaten de club: Paul Segers (kwetsuur) en Eddy Jespers (Battel).
Zelfde scenario als verleden seizoen. Alleen worden er nu twee ploegen eerste in de eindstand, Pitzemburg en Arbac (Arendonk), beide hebben 38 punten en tellen drie nederlagen. Een testmatch op Paasmaandag 20 april geeft uitsluitsel: Pitzemburg-Arbac: 83-56.
Onze jongens worden ook kampioen in 3e provinciale: Turuka-Pitzemburg: 77-78! Dit ondanks het ontbreken van Haleyt en Parms wegens werk, Dupon wegens kwetsuur en een licht gekwetste Chris De Ridder.
Beker van België: onmiddellijk uitgeschakeld: Sint-Hubert – Pitzemburg: 83-80.
Beker van Antwerpen: Boom-Pitzemburg: 121-120 en afgelopen.
Dames: 2e Nationale.
Trainer-coach: Raymond Van Eeckhout.
Voorzitter: Maurice Van de Voorde.
Raymond (ex-coach van Avanti Zemst, Ternat en gewezen 1e nationaler Eburonen Tongeren)
heeft nog nooit dames onder zijn hoede gehad, maar doet dat bijzonder goed. Pitzemburg eindigt 2e met 36p. na Bel Air (Luik). 3e is Lommel met 34p. Lommel verliest op Elsene, maar tekent beroep aan wegens onregelmatige hoogte van de ringen die avond. Lommel krijgt voor de groene tafel gelijk, de match wordt herspeeld en Lommel wint. Zij hebben nu ook 36p. en komen gelijk met Pitzemburg. Een testmatch om de tweede stijger aan te duiden wordt gespeeld in Malonne (bij Namen) en Lommel wint na extra-times met vier punten. Voorwaar een koude douche voor onze meisjes en hun entourage.
Kern: Sandra Bodart, Joke Bruggeman, Chantal Brusselmans, Karin Merckx, Inge Peeters, Liesbeth Plingers, Hilde Rottiers, Sabine Torfs, Christine Vael, Arina Van Thillo, Inge Veltmans,
Ann Verbinnen, Marleen Verschueren.
Uit: Cindy Loos (Duffel), Nancy Marchant en Linda Van den Avont (Rubo Niel).
Raymond voegde ook Ellen Verhavert (17j. – dochter van Jenny Meel-zie 65/66 en zus van Paul
-zie 96/97) aan de ploeg toe, en met succes. Na één maand werd ze basisspeelster en later zal ze nog een vaste waarde worden bij diverse eersteklassers.
1992-1993:  2e Provinciale B.
Coach: Staf Poels.
Pitzemburg start nog versterkt dit seizoen. Zelfde ploeg als in het vorige jaar + nieuwkomers: Ronny Van Houtven (ex-Racing-Fiba), Frank Delbaere en Frank Lauwers, terug van weggeweest. In de Gazet Van Mechelen lezen we zelfs dat de spelerskern te groot zou zijn ! Veel oefenwedstrijden voor het seizoenbegin die het beste beloven. Wel verliezen we in de eerste ronde van de Beker van België van 1e provincialer Avanti Zemst.
Het wordt eigenlijk geen gemakkelijk seizoen voor Pitzemburg. We worden wel kampioen, maar met evenveel punten als Turuka (44 punten en vier verlieswedstrijden). Pitzemburg wint de testwedstrijd tegen Turuka met 96-63. Voor de algemene titel van 2e provinciale wordt er gespeeld tegen Guco Lier. We winnen gemakkelijk met 111-65. Fellows en Hemiksem (waar Pitzemburg ging verliezen) dalen naar 3e provinciale.
Dames: 2e Nationale.
Trainer-coach: Swa Van Camp.
Voorzitter: Maurice Van de Voorde.
Kern: Inge Peeters, Sabine Torfs, Ellen Verhavert, Lies Plingers, Marleen Verschueren, Hilde Rottiers, Arina Van Thillo, Inge Veltmans, Christine Vael, Ann Verbinnen en Sylvia Vereecken. Deze laatste is een aanwinst: ze komt van Steenokkerzeel en is jeugdinternationale.
Leuk probleemloos seizoen. We eindigen 3e en promoveren naar 1e nationale. Ingevolge hervormingen in de dameskompetitie geeft ook de 3e plaats recht op promotie!
Ons oud en vertrouwd clublokaal “’t Pitske” verdwijnt om plaats te maken voor een appartements-gebouw. We richten een nieuw clublokaal in, in de lokalen aan de achterzijde van de   Rijksmiddelbareschool (Zandpoortvest) waar ook enkele jeugdploegen zullen trainen en spelen.
Ons nieuw clublokaal is te bereiken via het Berthoudersplein.
1993-1994:  1e Provinciale.
Coach: Staf Poels.
Kern: Bruno Cobbaut, Paul Van Boxem, Kris Jannes, Patrick Haleyt, Carl De Mey, Michael De Bie, Johan Franck, Chris De Ridder, Bert Van Dingelen, Steve Van Dingelen en Frank Lauwers.
Dimmy Parms wil niet meer meespelen met de 1e ploeg, maar komt met de coach tot het vrij ongewoon akkoord dat hij dat toch zal doen tegen de schaarse ploegen die zone spelen !
Frank Lauwers begint aan het seizoen maar wil niet onder de ring spelen. Daarover heeft hij even-eens een akkoord met de coach, zo vertelt hij me persoonlijk. Op een bepaald moment moet hij dat toch doen (tegen Linkeroever-zie verder). Hij is het daarmee niet eens, neemt zijn sportzak en verdwijnt. Men heeft hem op Pitzemburg nooit meer teruggezien.
Verlaten onze club: Patrick Meuris, Patrick Bisschop, Yves Van den Bosch, Laurent Dupon, en Ian Dewae.
Beker van België: 1e ronde: La Roue (+5)-Pitzemburg: 78-102.
2e ronde: Gentson-Pitzemburg (+5): 92-78.
Het objectief van voorzitter Vuegen is te eindigen bij de eerste vijf. Het begint goed: drie opeenvolgende overwinningen. Dan is er de wedstrijd op Linkeroever: onze club scoort 114 punten, maar krijgt er 140 tegen !
De twee ex-tweedeklassers Peter Ibens en Vic De Schrijver zijn gewoon  onstuitbaar en scoren samen 99 punten. Peter Ibens is de zoon van de “Gibbe”en Vic De Schrijver zal later nog enkele jaren voor Pitzemburg spelen in 3e nationale (zie 2001-2002). De rest van het seizoen is er een met hoogten en laagten. Duffel (met Frank Peiffer als bekende Mechelaar) komt in Mechelen winnen met 85-88. Het is de eerste thuisnederlaag sinds Pitzemburg in provinciale speelt.
Uiteindelijk eindigt Pitzemburg 4e op 14 met 16 overwinningen, 10 nederlagen en 32 punten.
Kampioen is Ekeren, laatste is Geel. Het doel is bereikt, volgend jaar nog beter. Op het einde van het seizoen besluiten coach Staf Poels en Pitzemburg als vrienden uit mekaar te gaan.
Dames: 1e Nationale.
Trainer-coach: Swa Van Camp-Voorzitter: Maurice Van de Voorde.
Ploeg: Inge Peeters, Hilde Rottiers, Christine Vael, Sylvia Vereecken, Ellen Verhavert, Lies Plingers, Sabine Torfs, Inge Veltmans, An Verbinnen, Marleen Verschueren, Arina Van Thillo.
Van Elsene komen Rosa De Santos en  Mira Pirovic erbij. Ingevolge een aantal wanprestaties van de Brusselse Rosa De Santos plaatst coach Van Camp haar in het reserventeam. Meteen begint een hoop miserie en geruzie. De Santos geeft er na een paar maanden de brui aan, Swa Van Camp neemt ontslag en de Pitzemburgdames eindigen de heenronde op de laatste plaats met één zege. Carl De Meyer, bijgestaan door echtgenote Denise Mergeay (waar hebben we die naam nog gehoord ?) zijn twee weken interimcoach. Dan komt Georges Vael (vader van Christine) als redder in nood. Hij is ook nog coach bij Tigers Halle, maar slaagt er toch in, wonder boven wonder, onze damesploeg in 1e nationale te houden. In april ’94 wint Pitzemburg in Turnhout een testmatch voor het behoud tegen …. Lommel !
Het clublokaal van de dames is ook, zoals de bij heren het schoollokaal aan de Zandpoortvest. Na de wedstrijden zullen ze echter meestal een bezoek brengen aan “Café Potpourri” aan de O.L.V.- Kerk, uitgebaat door de zus van speelster Sabine Torfs en dochter van bestuurslid Frans Torfs. Geregeld brengen ze ook een bezoek aan oud-speelster Mieke Buelens (77/78) die samen met haar Griekse echtgenoot uitbaatster is van café “Equator” aan de Melaan. Jaren later zal dat koppel op de Zandpoortvest het studentencafé “De Planeet”uitbaten.
1994-1995:  1e Provinciale.
Nieuwe coach: John Van Oosterwijck; assistent-coach: Staf Poels.
Ploeg: Bruno Cobbaut, Chris De Ridder, Johan Franck, Junior Martin, Paul Van Boxem, Bert, Steve en Tim Van Dingelen, Nick Wellens en Stijn Buelens.
Patrick Haleyt verlaat de club voor Elewijt.
Een zeer goed seizoen. We lijden enkele nederlagen maar worden toch kampioen en promoveren dus naar 4e nationale.
Dames:  1e Nationale.
Trainer-coach: Serge Jacoby.
Voorzitter: Maurice Van de Voorde.
Ploeg: Inge Peeters, Sabine Torfs, Christine Vael, Ann Verbinnen, Mira Pirovic, Lies Plingers, Hilde Rottiers, Joke Van Loock en Christel De Ruyck (V). Christel De Ruyck, tijdens het seizoen 94/95 ook jeugdtrainster, overlijdt in 2003 als ze samen met twee ploeggenoten van White Jumpers (Neder-over-Heembeek) een dodelijk auto-ongeval heeft op weg naar een wedstrijd.
Tot veler niet geringe verbazing gaan enkele speelsters niet akkoord met de heraanstelling van Georges Vael als trainer-coach ! Georges houdt de eer aan zichzelf en ziet af van het coachtrainersschap.
Vertrekken: Annick Stevens, Ellen Verhavert en Sylvia Vereecken (Centrumblad), Marleen
Verschueren (Vilvoorde), Arina Van Thillo en Inge Veltmans.
Coach Serge Jacoby laat in volle seizoen de dames in de steek en de in der haast aangestelde coach, de schoonbroer van Christel De Ruyck, kan de degradatie niet vermijden.
Er kan nu geen volwaardige ploeg voor 2e nationale meer worden samengesteld.
Inge Peeters en Hilde Rottiers vertrekken naar Centrumblad en andere speelsters blijken te duur.
Ontoereikende financiële middelen en een gebrek aan speelsters van niveau 2e nationale doen ons besluiten vrijwillig naar 2e provinciale te zakken. Diegenen die willen blijven, worden vrijgegeven omdat ze eigenlijk te goed zijn voor provinciale. Zo vertrekt Lies Plingers naar Ekeren.
Andere vertrekkers: Sandra Bodart, Joke Bruggeman en Karin Merckx. Chantal Brusselmans stopt definitief met basketten.
Volgend seizoen dus een volledig nieuwe start. Ons clublokaal verhuist ook: we gaan terug naar de oude vertrouwde sporthal, alhoewel er nog verschillende bestuursvergaderingen plaatsvinden in café “Ritz” in de Désiré Boucherystraat bij Luc Andries (V) en Hilde.
1995-1996:  4e Nationale B.
Coach: John Van Oosterwijck.
1e op 13: 20 overwinningen, 4 nederlagen
Ploeg: Bert, Steve en Tim Van Dingelen, Chris De Ridder, Bruno Cobbaut, Paul Van Boxem, Stefan Marcassoli, Junior Martin, Nico Wellens, Bernard Santenac, Sven Smets.
Pitzemburg is opnieuw kampioen na een testwedstrijd tegen Ronse, wedstrijd die in Brugge gespeeld wordt. We staan de ganse match achter, we komen voor het eerst voor op 2min40’ van het einde (65-66) en winnen uiteindelijk met 67-70. Het feest kan beginnen. Op naar 3e nationale!
Het is misschien geen record, maar toch: vijf promoties op zes seizoenen, men moet het maar doen: een dikke proficiat!
Na een vergadering met beide partijen in juni 1995 sluit Pitzemburg een samenwerkingsakkoord met de “Berchtse Duvels”, het vroegere “Midi”. Zij heten nu “Racing Pitzduvels”. Vijf jonge bestuursleden zullen nu ook deel uitmaken van het Pitzemburgbestuur: Etienne Plettinckx (zit al in het bestuur 94/95) wordt clubsecretaris, Huguette Mareel (echtgenote Plettinckx: °07/10/58-V13/09/99), Chris De Ridder, Marc Quintelier en Juan Lopez.
De Duvels krijgen er onder hun naam zelfs twee meisjes-jeugdploegen bij, waarvan Huguette er één traint en coacht. Eén wordt zelfs kampioen van België en bekerwinnaar. De eerste trainer-coach van Rac.Pitzduvels is Henk De Coninck, volgend seizoen trainer-coach van de Pitzemburgdames. De kleuren blijven geel en groen, maar er wordt nu op zaterdagavond in de Sporthal gespeeld en niet meer in de Aambeeldstraat.
Vandaag heeft iedereen van hogergenoemde jonge garde al ontslag genomen.
We vernemen het overlijden van onze ex-speler Jan Spruyt (op 52-jarige leeftijd!)
Dames:  2e Provinciale.
Trainer-coach: Piet Vankerckhoven.
Voorzitter: Maurice Van de Voorde.
Voorafgaand aan 95/96 neemt Jan De Smet contact op met Piet Vankerckhoven die plots werkloos is omdat Sint-Katelijne-Waver zijn damesploeg ontbindt. Piet accepteert het  aanbod van Jan en brengt vijf Katelijnse speelsters mee: Ann Sente, Sonja Lauwers, Inez Tanghe, Tima Diff en Kathy Servotte. Samen met de Pitz-jeugdspeelsters: Daisy Hofinger, Katleen Van Goethem, Elke Van Steendam, Ilse Van Vlasselaer, Lieve Verhelst, Valerie Koldrasinski en de 14-jarige Cindy Couwels zullen ze de nieuwe Pitzemburg damesploeg vormen.
Sabine Torfs moet definitief afhaken ingevolge een ingewikkeld knieletsel.
Voorzitter Van de Voorde moet na het seizoen al de schuimwijn bovenhalen: met een beetje verbazing zien we dat de damesafdeling nog steeds leeft: we eindigen 2e na Mol en stijgen naar
1e provinciale.
Pitzemburg is blijkbaar gezond, voor provinciale althans. Dat kan niet gezegd worden van de “profs” (sic) van Centrumblad waar enkele van onze speelsters van vorige seizoen zich blind op staarden. Later vernemen we van sommige ex-Pitzemburgdames die de stap naar Centrumblad hebben gezet, dat de hun gedane beloften, niet helemaal correct werden vervuld. (dixit Jan De Smet).
Piet Vandekerckhove zal de club verlaten om de heren van Hojé te coachen in 4e provinciale. Henk De Coninck wordt volgend seizoen de nieuwe damescoach.
1996-1997:  3e Nationale A.
Coach: John Van Oosterwijck.
Grote leegloop: Bruno Cobbaut wordt coach van Duffel, Paul Van Boxem ook naar Duffel (als speler). Gerrit Kuyt, Nico Wellens en Chris De Ridder verlaten eveneens de club.
In: Donald Vandael (Oxaco)
Ploeg: Junior Martin, Stijn Buelens, Stefan Marcassoli, Bert, Steve en Tim Van Dingelen, Guy Hermans, Geert Vancronenburg, Donald Vandael en Paul Verhavert die in de laatste transfert uren nog wordt aangesloten. Paul is de zoon van Jenny Meel (zie dames 65/66) en de broer van Ellen (zie dames 90/91). Paul Verhavert studeert Rechten en Notariaat en neemt begin 2014 het notariaat van notaris Schotte over op de Van Benedenlaan.
Guy Hermans komt van Technico, was eerder aan de slag bij tweedeklasser Bree en alle nationale
jeugdploegen. Hij moet samen met Vancronenburg het guard-probleem oplossen dat ontstaat na het vertrek van Cobbaut en Van Boxem.
Een zeer middelmatig seizoen: 9e op 14, 11 overwinningen, 15 nederlagen.
Pitzduvels: niet actief.
Dames: 1e Provinciale.
Trainer-coach: Henk de Coninck.
Voorzitter: Maurice Van de Voorde.
Henk de Coninck ziet het vlak voor de jaarwisseling niet meer zitten en wordt opgevolgd door Vil-voordenaar Paul Brasseur, ex-coach van tweedeklasser Mercurius en ooit ook nog actief als trainer bij de jeugd van Grimbergen.
Ploeg: Cindy Couwels, Kathy Servotte, Ann Sente, Ignes Tanghe, Sonja Lauwers, Anja Verreth, Tima Diff, Judith De Kempeneer, Valerie Koldrasinski, aangevuld met de kadetten Daisy Root-hoofd, Elke Van Steendam en Katleen Van Goethem.
Eindrangschikking: 6e plaats.
1997-1998:  3e Nationale A.
Trainer-coach: Ronny Boom-assistent-coach: Jeff Willems
Ploeg: Stijn Buelens, Guy Hermans, Junior Martin, Papa N’Doye, Bart Van Breedam, Luc Willems, Bert, Steve en Tim Van Dingelen, Paul Verhavert.
Donald Vandael keert terug naar Oxaco.
Beker van België: in de 3e ronde uitgeschakeld door Lummen: 65-80 (+5).
Pitzemburg wint de eerste wedstrijd tegen Westmalle met 75-74 na een driepunter van Guy Hermans op het eindsignaal.
Ingevolge een scheidsrechterlijke vergissing in verband met onrechtmatig toegekende vrijworpen wordt de match herspeeld en nu verliezen we met 58-63. Tijdens de terugronde gaan we met een supergemotiveerde ploeg Westmalle thuis verslaan: 81-97!
Damme met Rik Samaey en Dirk Snyders is in deze reeks ongenaakbaar en wint 26 op 26 en behaalt 78 punten. Met 2233 punten voor en 1663 punten tegen hebben ze de beste aanval en beste verdediging. Denderleeuw is 2e, laatste is Ieper, 13e en voorlaatste is Lede.
Evenwichtig seizoen voor onze Pitzkes: 7e op 14: 13 overwinningen, 13 nederlagen.
Op het einde van het seizoen worden N’Doye en Hermans bedankt voor bewezen diensten.
Worden reeds vastgelegd voor volgend seizoen: Eric Van Hoeck (van Avanti Zemst vader Ivo is er coach) en Sam Renders (ex-Berkenhof en dit seizoen Vilvoorde).
Pitzduvels: niet actief.
Dames:  1e Provinciale.
Trainer-coach: Paul Brasseur.
Voorzitter: Maurice Van de Voorde.
Coach Brasseur houdt het maar 5 maanden vol en wordt vervangen door Jo Van Hoof, jeugd-trainer.
Ploeg: Cindy Couwels, Katleen Van Goethem, Katleen Christiaans, Kathy Servotte, Brenda Van Dessel, Anja Verreth, Inge Van Steendam, Elke Van Steendam, Daisy Roothooft, Daisy Hofinger, Lieven Verhelst, aangevuld met juniors en kadetten.
Voorzitter Van de Voorde overlijdt.
Rik Couwels wordt de nieuwe voorzitter van de damesafdeling, een terechte keuze. Hij is een bijzonder actief man die tot op de dag van vandaag (anno 2012) bij de dames nog altijd met onverminderde inzet voor alles zorgt.
1998-1999:  3e Nationale A.
Coach: Ronny Boom – assistent-coach: Jeff Willems.
Ploeg: Junior Martin, Bert, Steve en Tim Van Dingelen, Stijn Buelens, Luc Willems, Eric Van Hoeck, Sam Renders, Paul Verhavert, Bart Van Breedam.
Beker van België: uitgeschakeld in de 3e ronde door tweedeklasser Hoei, dat speelt met een
genaturaliseerde Amerikaan Gray en een Russische reus Tarakanov.
Met de rust staan we nog 15 punten voor. Daarna speelt Hoei een versnelling hoger en het wordt nog 76 (+10)-80.
Het is een pechjaar voor onze club: tijdens de gewonnen wedstrijd op Blankenberge krijgt Bert Van Dingelen een slag op de adamsappel. Het lijkt eerst niet zo erg, maar hij wordt wel geopereerd aan de stembanden en moet geruime tijd revalideren. Tijdens een juniorsmatch krijgt Bart Van Breedam een zware nekslag waarna hij ook een tijdje out is.Tim Van Dingelen heeft een zware voetverstuiking, opgelopen tijdens het meetrainen met Berkenhof! Junior loopt een rugblessure op en Eric Van Hoeck een kwetsuur aan de kuitspier.
De laatste seizoenswedstrijd is er een zonder Luc Willems. Hij verzekert het bestuur dat hij vol-gend seizoen zal blijven, maar tegelijkertijd tekent hij bij Ronse.
Hij wordt onmiddellijk geschorst. Later (2007/2008) zal hij bij Berkenhof spelen in 2e landelijke.
Zonder Willems, Verhavert (examens) en de eveneens gekwetste Buelens winnen we de laatste wedstrijd nog met 86-68.
Sam Renders en Stijn Buelens zullen na het seizoen ook hun geluk ergens anders gaan zoeken.
Ongeveer hetzelfde stramien als vorig seizoen: 7e op 14: 14 overwinningen, 12 nederlagen.
Kampioen is Baasrode, 2e is Sint-Niklaas, laatste is Deerlijk, voorlaatste Blankenberge.
MVP: Steve Van Dingelen.
Pitzemburg: fusie met Trotters Bonheiden. Trainer-coach: Hugo Holemans.
De Trotters hebben ook een reserveploeg en er wordt gespeeld in de sporthal van Bonheiden.
Typeploeg: Björn Buelens, Yves Breugelmans, Maarten De Groote, Lieven Gevers, Dimmy Parms, David Peeters, Ben Van den Broeck, Stefan Van den Eede.
In 1999 bestaat de club 50 jaar. Enkele clubleden organiseren onder de naam “Pitzemburg Leeft” verschillende festiviteiten. Om er enkele te noemen: op 5 juni speelt de 1e ploeg met enkele vervangers als stunt 10 volledige wedstrijden na mekaar. Van zaterdagavond tot zondagmiddag.
Vrijdag 13 augustus: feestmaal in zaal Rubens, zaterdag 5 december: Nacht van Pitzemburg,
en in januari 2000: afsluitende receptie.
Ook is er rolstoelbasket en een wedstrijd tussen de oude gloriën van Pitzemburg en Racing.
“Pitzemburg Leeft” bestaat nog altijd (anno 2009) en organiseert jaarlijks verschillende evenementen, onder andere de kerstmarkt en de quiz.
Naar aanleiding van “Pitzemburg 50” wordt Racing Pitzemburg opnieuw B.B.C.Pitzemburg!
Sinds eind 1999 is het trouwens ”Koninklijke” B.B.C.Pitzemburg, bevestigd door een brief van het koninklijk hof.
Dames: 1e Provinciale.
Trainer-coach: Piet Van Kerckhoven (opnieuw) - voorzitter: Rik Couwels.
Ploeg: Shelby Baetens, Cindy Couwels, Britt De Meyer (dochter van Carl- zie 65/66 en Denise Mergeay-zie 64/65), Daisy Roothooft, Hilde Rottiers, Kathy Servotte, Anja Verreth, Marleen Verschueren, Melissa Van Breedam (zus van Bart), Vanessa De Munter, Els Vercauteren, Annelies Van der Sanden.
Op 30 maart 1999 is er een buitengewone algemene vergadering van de V.Z.W. Pitzemburg
Dames Mechelen :
- op 01/07/99 verdwijnt de V.Z.W. Pitzemburg Dames Mechelen met stamnummer 2361 en
  wordt ze opgeslorpt door R.B.A. Pitzemburg, stamnummer 0459
- alle leden worden automatisch lid van de absorberende club, tenzij ze een tegenstrijdige wens zouden uiten
- vanaf het seizoen 1999-2000 worden alle leden onderworpen aan het huishoudelijk reglement van R.B.A. Pitzemburg Mechelen (stamnummer 0459)
Alzo is de eenheid opnieuw en officieel hersteld. Deze zaken gebeuren voor de definitieve splitsing van Racing (RBA) en Racing Pitzemburg.
Het “grote” Racing Maes Pils is inmiddels ter ziele gegaan: hoe een dubbeltje rollen kan. Eigenlijk is dat niet helemaal correct: Racing Maes leeft in feite voort onder de naam “GBA-Antwerp Giants”, de club die in 1e nationale speelt met het  bondsnummer 0071 van Racing.